Το “απόλυτο” F-15EX Advanced Eagle σε βίντεο της Boeing

0
39

Μοιραστείτε το άρθρο

Η αμερικανική εταιρεία Boeing έχει προχωρήσει στη δημοσιοποίηση νέου βίντεο για το νεότερο μέλος της οικογένειας του μαχητικού F-15, το F-15EX Advanced Eagle.

Το F-15EX μπορεί να μεταφέρει μεγάλη γκάμα όπλων αέρος-αέρος και αέρος-επιφανείας, ενώ διατηρεί ασυναγώνιστη εμβέλεια με σχέση με τα υπόλοιπα μαχητικά τέτοιας κατηγορίας.

Η Boeing δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες του F-15EX

Στο βίντεο υπογραμμίζεται η παρουσία του ταχύτερου υπολογιστή αποστολής, το σύστημα ελέγχου πτήσης και το προηγμένο ραντάρ AESA. Το F-15EX αξιοποιεί επενδύσεις τεχνολογίας κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας για να φέρει την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στην πιο σύγχρονη παραλλαγή του F-15. Θα ενσωματώσει τον επεξεργαστή Display Core Processor II, τον πιο σύγχρονο υπολογιστή μάχης που έχει υπάρξει ποτέ, με δυνατότητα επεξεργασίας 87 δισεκατομμυρίων εντολών το δευτερόλεπτο.

Πόλεμο κατά του F-15EX κήρυξε η Lockheed Martin

Με βάση τη Boeing, το F-15EX είναι η καλύτερη και πιο συμφέρουσα επιλογή για την ενίσχυση της Αμερικανικής Αεροπορίας, μεταξύ άλλων διότι είναι γνώριμο στο προσωπικό, κάτι το οποίο θα οδηγήσει στην ταχεία αξιοποίησή του.

80 F-15X θέλει να αγοράσει η USAF – Δρομολογήθηκαν τα πρώτα 8

Στις 10 Σεπτεμβρίου επιτροπή της Γερουσίας συνέστησε την προμήθεια 8 F-15EX με κόστος $992,4 εκατομμύρια. Δύο από αυτά τα F-15EX θα αξιοποιηθούν ως αεροσκάφη δοκιμών. Με τη σειρά της η Boeing υποστηρίζει την παραγωγή 24 F-15EX ανά έτος, για την άμεση κάλυψη των απαιτήσεων της Αμερικανικής Αεροπορίας.

Το F-15X έρχεται σε δύο εκδόσεις και θα βοηθήσει στην αξιοποίηση του F-35

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com