Το Ινδικό Ναυτικό παραλαμβάνει επίσημα το δεύτερο υποβρύχιο κλάσης Scorpene

0
14

Μοιραστείτε το άρθρο

Το INS Khanderi, το δεύτερο υποβρύχιο της γαλλικής σχεδίασης κλάσης Scorpene ολοκληρώθηκε στα ναυπηγεία Mazagon Dock Shipbuilders Limited (MDL) και παραδόθηκε στο ινδικό Ναυτικό κατά την διάρκεια επίσημης τελετής παράδοσης.

Η ναυπήγηση του εν λόγω ντηζελοκίνητου υποβρυχίου ξεκίνησε στις αρχές του 2017, ενώ μέχρι τα τέλη του μήνα αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία με το ινδικό Ναυτικό. Πρόκειται όπως είπαμε για το δεύτερο από σύνολο έξι υποβρύχια της κλάσης που ναυπηγούνται από τα ναυπηγεία MDL σε συνεργασία με τον γαλλικό ναυπηγικό οίκο Naval Group (πρώην DCNS).

Το πρώτο υποβρύχιο της παρτίδας αυτής, το INS Kalvari, εντάχθηκε σε υπηρεσία το Δεκέμβριο του 2017. Το τρίτο υποβρύχιο της κλάσης, το μελλοντικό INS Karanj, περνάει αυτό το διάστημα θαλάσσιες δοκιμές, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Ναυτικού.

Επιπλέον, το τέταρτο υποβρύχιο, το μελλοντικό INS Vela καθελκύστηκε τον Μάιο του τρέχοντος έτους και προετοιμάζεται για την φάση των δικών του θαλάσσιων δοκιμών. Τα υπόλοιπα δύο υποβρύχια, τα μελλοντικά INS Vagir και Vagsheer βρίσκονται σε διάφορα στάδια ναυπήγησης.

Πρόκειται για το δεύτερο υποβρύχιο του ινδικού Ναυτικού που θα φέρει το συγκεκριμένο όνομα. Το πρώτο υποβρύχιο Khanderi (παραλλαγή της σοβιετικής κλάσης Foxtrot) μπήκε σε υπηρεσία με το Ινδικό Ναυτικό το 1968 και αποσύρθηκε το 1989 μετά από περισσότερα από 20 χρόνια υπηρεσίας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com