Το Ισραήλ θα πειραματίζεται ελεύθερα στο F-35 από τις 4 Ιουλίου!

0
20

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Ισραηλινή Αεροπορία θα περιμένει ακόμα δύο εβδομάδες για να έχει στα χέρια της το ειδικό μαχητικό F-35, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την ολοκλήρωση ισραηλινών όπλων και συστημάτων στον τύπο.

Σύμφωνα με το «Breaking Defense», το συγκεκριμένο F-35I θα φτάσει στο Ισραήλ στις 4 Ιουλίου, μαζί με άλλα τρία F-35Ι. Το ειδικό F-35 έχει κατασκευαστεί εδώ και έναν περίπου χρόνο, κάποια νέα συστήματα δοκιμάζονται ήδη, αλλά τα πιο ευαίσθητα συστήματα θα τοποθετηθούν σε αυτό μόνον αφού προσγειωθεί στο Ισραήλ. Θα ακολουθήσει η μεταβίβαση ακόμα τριών F-35Ι τον Νοέμβριο, με τα οποία τα ισραηλινά F-35 θα αυξηθούν στα 27, από 20 που τώρα είναι ενεργά.

Δεν είναι άγνωστο πως τα F-35 του Ισραήλ χρησιμοποιούνται συχνά σε επιχειρήσεις, εξουδετερώνοντας χερσαίους στόχους ή συλλέγοντας δεδομένα για τον τρόπο λειτουργίας των αντίπαλων συστημάτων ραντάρ. Με βάση το άρθρο, το αεροσκάφος διαθέτει ένα πολύ προηγμένο σύστημα Ηλεκτρονικής Αναγνώρισης, το οποίο συλλέγει δεδομένα, τα ταξινομεί και εντοπίζει τη γεωγραφική θέση εκπομπής. Σε επόμενο βήμα, ο χειριστής διανέμει τα δεδομένα σε φίλια αεροσκάφη.

Ένας από τους στόχους του Ισραήλ είναι να συμπληρώσει τις δυνατότητες του τύπου, ώστε τα F-35 να μεταβιβάζουν άμεσα σε άλλα μαχητικά, χερσαία και ναυτικά συστήματα τις εχθρικές θέσεις, για να τις καταστρέψουν. Σε αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει ένα εγχώριο πρόγραμμα ανάπτυξης συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου, αλλά οι εταιρείες που εμπλέκονται σε αυτό δεν έχουν προσφέρει οποιαδήποτε πληροφορία στον Τύπο.

Η καινούργια μας «Πτήση» ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com