Το Καλοκαίρι θα αναπτυχθεί στο Σαχέλ η ευρωπαϊκή Ειδική Ομάδα “Takuba” – Commandos.gr

0
23

Οι κυβερνήσεις του Βελγίου, Τσεχικής Δημοκρατίας, Δανίας, Εσθονίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Μάλι, Νίγηρα, Ολλανδίας, Νορβηγίας, Πορτογαλίας, Σουηδίας και Ηνωμένου Βασιλείου έκαναν μια σημαντική κοινή δήλωση όπου ανήγγειλαν την ίδρυση της Ειδικής Ομάδας (TF) “Takuba” για να εκτελέσουν αποστολές στην Σαχέλ (λωρίδα γης νότια της ερήμου Σαχάρα) εναντίον του Ντά’ες στην Σαχάρα.

“Η Ειδική Ομάδα ‘Takuba’ θα αποτελείται κυρίως από ευρωπαϊκές ειδικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από τα αναγκαία στοιχεία υποστήριξης. Θα είναι υπό τη διοίκηση της γαλλικής αποστολής καταστολής εξεγέρσεων ‘Barkhane’, άλλα θα διαθέτει υψηλό επίπεδο αυτονομίας. Θα εργαστεί στενά με την Μικτή Δύναμη G5 Sahel που αποτελείται από τάγματα της Μπουρκίνα Φάσο, του Τσαντ, του Μάλι, της Μαυριτανίας και του Νίγηρα”, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Η TF “Takuba” προβλέπεται να εισέλθει στην αρχική επιχειρησιακή ικανότητα (IOC) από το Καλοκαίρι του 2020 και αναμένεται να καταστεί επιχειρησιακά έτοιμη μέχρι τις αρχές του 2021. Η TF “Takuba” προβλέπεται να ενεργεί ταχέως και να προσαρμόζεται στις εξελισσόμενες απειλές που αποτελούν οι τρομοκρατικές ομάδες και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ταχεία ενίσχυση των τοπικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Jeremy Binnie

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Commandos.gr.

Σχετικά άρθρα

Αμυντικά νέαΒέλγιο-BelgiumΓαλλία-FranceΓερμανία-DeutschlandΔανία-DanmarkΕσθονίαΗνωμένο Βασίλειο-UKΜάλι-MaliΝίγηραςΝορβηγία-NoregΟλλανδία-NederlandΠορτογαλίαΣουηδία-SvøríkiΤσεχίαΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της “Commandos.grς” και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Source link