Το Μαυροβούνιο παραλαμβάνει τα πρώτα του ελικόπτερα Bell 505

0
14

Μοιραστείτε το άρθρο

Σε μια τελετή που έλαβε χώρα στις 15 Σεπτεμβρίου, το Μαυροβούνιο παρέλαβε τα δύο πρώτα μονοκινητήρια ελικόπτερα Bell 505 JetRanger X που παρήγγειλε νωρίτερα μέσα στο έτος. Πρόκειται για τα πρώτα σύγχρονα αεροσκάφη που παραλαμβάνει η μικροσκοπική αεροπορία της βαλκανικής χώρας.

Η Αεροπορία του Μαυροβουνίου υπογράφει συμφωνία για δύο Bell 505

Οι δοκιμαστικές πτήσεις των ελαφρών ελικοπτέρων γενικής χρήσης για να διαπιστωθεί η πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Ιούλιο. Τα ελικόπτερα παραγγέλθηκαν από το υπουργείο Αμύνης του Μαυροβουνίου τον Μάιο έναντι ενός συμβολαίου ύψους 3.6 εκατομμυρίων δολαρίων (3.26 εκατομμυρίων Ευρώ) για δύο ελικόπτερα Bell 505. Εκτελεστής ήταν η Canadian Commercial Corporation (CCC) σε μια συμφωνία που διευκολύνθηκε μέσω της συνομολόγησης διακρατικής συμφωνίας για τα δύο ελικόπτερα που κατασκευάστηκαν στις εγκατάσεις της Bell Textron Canada στο Κεμπέκ.

Παρουσίαση του Bell 505 στο Μαυροβούνιο

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Pobjeda του Μαυροβουνίου, η κυβέρνηση της χώρας θα προχωρήσει στην παραγγελία άλλων δύο ελικοπτέρων του ίδιου τύπου το 2021 για να φέρει τον αριθμό των Bell 505 στα τέσσερα. Πρόκειται για τη δεύτερη επιτυχία της Bell στην αγορά του Μαυροβουνίου που λίγα χρόνια πριν είχε επιλέξει το Bell 412 αγοράζοντας δύο νέα ελικόπτερα και λαμβάνοντας άλλο ένα μεταχειρισμένο από την αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Τα δύο νέα Bell 412EPI του Μαυροβουνίου

Η αεροπορία του Μαυροβουνίου διαθέτει επιπλέον έναν μικρό αριθμό ελικοπτέρων Gazzele 341/2 κληροδότημα της Γιουγκοσλαβικής Αεροπορίας. Οι ανάγκες της αεροπορίας σε ελικόπτερα γενικής χρήσης φάνηκαν το 2012 όταν η κυβέρνηση της Ποντγκόριτσα έκανε έκκληση στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία να αποστείλει ελικόπτερα για να απεγκλωβίσει σειρά πολιτών της που είχαν εγκλωβιστεί σε ορεινές περιοχές αποστολή που εκτέλεσε Super Puma της ΠΑ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com