Το Μεξικό μεριμνά για τα (δικά του) EMB-145

0
26

Μοιραστείτε το άρθρο

Το Μεξικό θέλει ταχύτερη ανάλυση και ερμηνεία των δεδομένων που συλλέγουν τα εξειδικευμένα αεροσκάφη EMB-145 και προχωρά στην υλοποίηση σχετικού διαγωνισμού.

Η Μεξικανική Αεροπορία διαθέτει ένα EMB-145 AEW&C (παραπλήσιο με τα τέσσερα EMB-145 ΑΕW&C της ΠΑ) και δύο EMB-145MP, τα οποία εκτελούν κυρίως αποστολές επιτήρησης των εναέριων συνόρων και προσβάσεων του Μεξικού προς τα νότια, για τον περιορισμό της διακίνησης ναρκωτικών αλλά και γενικότερα των παράνομων δραστηριοτήτων όπου χρησιμοποιούνται μικρά αεροσκάφη. Τα τρία EMB-145 είναι εφοδιασμένα με συσκευή FLIR και έχουν υποβληθεί σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού με κόστος €224 εκατομμύρια, που κατά την κατασκευάστρια εταιρεία Embraer εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία τους για τα επόμενα 10 έτη.

Σύμφωνα με το «Infodefensa», ο διαγωνισμός στοχεύει στην επεξεργασία των στοιχείων που τα τρία αεροσκάφη συγκεντρώνουν. Τα δεδομένα θα αποστέλλονται σε δύο επίγεια κέντρα, τα οποία θα δέχονται ακόμα στοιχεία από άλλους τύπους εναέριων μέσων και χερσαίων συστημάτων. Το δίκτυο πληροφοριών θα συμπληρώνεται με ενημερώσεις από ξένες χώρες, με την ελπίδα ότι θα υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα απέναντι στους διακινητές ναρκωτικών.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com