Το νέο τουρκικό «τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτού» αναπτύχθηκε με ειδική οδηγία του ίδιου του Ερντογάν

0
43

Μοιραστείτε το άρθρο

Μία τοπική τουρκική αμυντική βιομηχανία που ανήκει σε ιδιώτη στο Τσιρίκκαλε, ανέπτυξε όπως υποστηρίζει με 100% εγχώρια και εθνικά κεφάλαια και τεχνογνωσία ένα πρωτότυπο όπλο ελεύθερου σκοπευτή το οποίο τιμής ένεκεν θα αποδοθεί ως δώρο στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Εμράχ Χαμζάογλου ανέφερε σε τουρκικό κανάλι ότι το πρωτότυπο αναπτύχθηκε με οδηγίες από τον ίδιο τον Ερντογάν και ότι το πρώτο όπλο του τύπου θα δωρηθεί σ’ αυτόν: «Εγώ αυτό το όπλο θέλω να το χαρίσω στον πρόεδρό μας. Εμείς κινηθήκαμε στην κατεύθυνση των οδηγιών του. Τέτοιο όπλο δεν υπάρχει στα υπουργεία μας, στο στρατό μας και στην αστυνομία μας. Αυτό το όπλο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με επιτυχία από τρεις Τούρκους μηχανικούς σε μια πόλη σαν το Τσιρίκκαλε. Προτεραιότητα μας είναι η μείωση της εξάρτησης της Τουρκικής Δημοκρατίας».

O Χαμζαογλου μάλιστα δήλωσε ότι αποφάσισαν να επενδύσουν στο Τσιρικκαλέ, που είναι «μία πόλη όπλων» ούτως ή άλλως κι έτσι έκαναν εκεί την πρώτη επένδυση της εταιρείας ως βιομηχανία όπλων.

Η περίοδος ανάπτυξης του όπλου κράτησε περίπου δύο χρόνια. Ο Χαμζάογλου δήλωσε ότι θα ήθελε να αναπτυχθεί ώστε να φτάσει δραστικό βεληνεκές δυο χιλιόμετρα, ενώ επισήμανε ότι και το οπτικό βοήθημα (glass sights) επί το όπλου είναι κι αυτό κατασκευασμένο από μία τουρκική εταιρεία.

Τέλος, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει επενδύσει έξι εκατομμύρια δολάρια και σχεδιάσει να επενδύσει ακόμα 10 με απώτερο σκοπό όταν ξεκινήσει μαζικά η παραγωγή του όπλου, να απασχολούνται τουλάχιστον 350 άτομα, όχι μόνο στην παραγωγή αυτού του όπλου αλλά και άλλων.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com