Το Ναυτικό παρέλαβε το τρίτο αναβαθμισμένο ATL2 – Commandos.gr

0
48

Το τρίτο αεροσκάφος ναυτικής περιπολίας (MPA) Atlantique 2 (ATL2) που αναβαθμίστηκε από τις Dassault Aviation, Thales και Naval Group παραδοθηκε από την γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών DGA (Direction Générale de l’Armement) στο γαλλικό Ναυτικό (Marine Nationale) στην βάση ναυτικής αεροπορίας Λαν-Μπιχου.

Τα δυο πρώτα αεροπλάνα ATL2 που αναβαθμίστηκαν στο πρότυπο 6 (Standard 6) παραλήφθηκαν τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Η σύμβαση για την αναβάθμιση του Standard 6 ανατέθηκε την 4η Οκτωβρίου 2013 από την DGA. Καλύπτει τον στόλο 18 αεροπλάνων. Η Dassault Aviation θα παραδώσει τέσσερα επιπλέον αναβαθμισμένα ATL2 μέχρι το 2023. Παράλληλα, το αεροναυτικό κέντρο συντήρησης SIAé θα αναβαθμίσει 11 αεροπλάνα.

Το τρίτο αναβαθμισμένο ATL2

La DGA vient de livrer le 3ème #avion de patrouille maritime #ATL2 rénové par Dassault Aviation et Thales. Il a rejoint la base d’aéronautique navale de Lann Bihoué de la @MarineNationale pic.twitter.com/imfDQpPj2e

Σχετικά με το MPA ATL2 Standard 6

Οι εργασίες αναβάθμισης του “Standard 6” περιλαμβάνουν:

-Νέο ραντάρ: Το Thales Search Master με ενεργή κεραία.

-Νέο ακουστικό υποσύστημα της Thales: Συλλέγει και επεξεργάζεται σήματα από τις τελευταίας γενιάς σημαδούρες ακουστικής ανίχνευσης για τον εντοπισμό υποβρυχίων.

-Νέα κονσόλα πλοήγησης σχεδιασμένη από την Dassault Aviation.

-Νέες κονσόλες για το υποσύστημα τακτικής απεικόνισης απο την SIAé.

Η αναβάθμιση Standard 6 θα βελτιώσει την ικανότητα των ATL2 να υποστηρίζουν τη Στρατηγική Ωκεάνια Δύναμη στην αντιμετώπιση των σύγχρονων απειλών (μελλοντικά πυρηνικά ή συμβατικά υποβρύχια, ναυτικές δυνάμεις εν πλω, κ.τλ.) και να υποστηρίξει τις αεροπορικές και χερσαίες αποστολές.

Σχετικά άρθρα

Αμυντικά νέαΑΦΝΣΓαλλία-FranceΕξοπλισμοίΠολεμικό Ναυτικό (ΠΝ)ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της “Commandos.grς” και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Το άρθρο το βρήκαμε στην σελίδα proelasi.org