Το Παρίσι ζητά εξοπλισμένη έκδοση του EuroMale – Θα μπορούσε να αποτελέσει λύση και για την Ελλάδα;

0
31

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Γαλλική Αεροπορία επιθυμεί το υπό ανάπτυξη ευρωπαϊκό drone EuroMale να είναι ικανό να φέρει όπλα.

Το ζήτημα του εξοπλισμού του νέου drone έθεσε στις 10 Οκτωβρίου σε επιτροπή του γαλλικού κοινοβουλίου ο επικεφαλής της Armée de l’ Air, Πτέραρχος Philippe Lavigne. Ο ίδιος εξήγησε στους βουλευτές γιατί πρέπει αυτό να συμβεί και συμπλήρωσε πως το EuroMale θα πρέπει να φέρει επίσης προηγμένο εξοπλισμό Ηλεκτρονικής Αναγνώρισης.

Η Γαλλική Αεροπορία χρησιμοποιεί σήμερα πέντε MQ-9 Reaper, από τα οποία τρία αξιοποιούνται σε αποστολές στην Αφρική. Τα Reaper αποκτήθηκαν χωρίς ικανότητα μεταφοράς όπλων, αλλά στις 25 Οκτωβρίου ανατέθηκε σύμβαση $17,9 εκατ. για να μπορούν να φέρουν όπλα.

Το πρόγραμμα EuroMale, γνωστό και ως Eurodrone, αναπτύσσεται από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία. Σύμφωνα με την «La Tribune», η Γαλλία φιλοδοξεί να αποκτήσει το πρώτο drone το 2025 και να έχει οκτώ ενεργά συστήματα μέχρι το 2030.

Το EuroMale θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το “αντίπαλο δέος” του αμερικανικού MQ-9 Reaper, με εφάμιλλες, αν όχι καλύτερες σε μερικούς τομείς δυνατότητες για επιτήρηση περιοχών και (μελλοντικά) εμπλοκή στόχων με πυρομαχικά ακριβείας. Το EuroMale αναμένεται να μπει σε υπηρεσία το 2025. Αν και το κόστος απόκτησης δεν είναι απόλυτα γνωστό, θα μπορούσε να αποτελέσει μια δυνητική επιλογή για τις Ελληνικές ΕΔ.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com