Το Πεντάγωνο περιόρισε τις κύριες τεχνικές αστοχίες του F-35 στο μισό

0
30

F-35C take off

Μοιραστείτε το άρθρο

Το αμερικανικό Πεντάγωνο περιορίζει αργά αλλά σταθερά τον αριθμό των σοβαρότερων τεχνικών προβλημάτων του μαχητικού F-35.

Σύμφωνα με το «Defense News», τον τελευταίο χρόνο τα ελαττώματα κατηγορίας 1 (η οποία περιλαμβάνει όσα ζητήματα επηρεάζουν την ασφάλεια ή το αποτέλεσμα της αποστολής) έχουν μειωθεί από 13 σε επτά.

Η ίδια αμερικανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα είχε αναφέρει τα 13 προβλήματα τον περασμένο Ιούνιο. Μετά τη σχετική αναφορά, πιστεύεται ότι έχουν τώρα εξαφανιστεί ή διορθωθεί επαρκώς τα πέντε, ενώ ακόμα πέντε έχουν υποβαθμιστεί σε χαμηλότερο επίπεδο ατέλειας. Αλλά, τρία τεχνικά προβλήματα παραμένουν άλυτα.

Μαζί τους υπάρχουν στη λίστα «κατηγορία 1» τέσσερα πρόσθετα ελαττώματα, ανεβάζοντας τα πλέον σοβαρά τεχνικά ζητήματα σε επτά. Η Lockheed Martin έχει επιβεβαιώσει τον αριθμό, αλλά αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για το πως σκέφτεται να τα επιλύσει ή πως αντιμετώπισε τα προηγούμενα προβλήματα. Θεωρείται πάντως ότι τα περισσότερα θα αντιμετωπιστούν μέχρι το τέλος του 2020, χάρη στις βελτιώσεις λογισμικού.

Ορισμένες από τις τεχνικές αστοχίες αφορούν την απότομεςη μεταβολή στην πίεση στο πιλοτήριο, που ευθύνεται για την πρόκληση βαροτραύματος ή έντονου πόνου στο αυτί και το ιγμόρειο, η εμφάνιση προβλημάτων στη λειτουργία της κάμερας νυκτερινής όρασης και η μειωμένη επίδοση του ραντάρ APG-81 στη λειτουργία «sea search».

Μόνιμοι περιορισμοί στις υπερηχητικές δυνατότητες των F-35B/C εξαιτίας ελαττώματος στο ουραίο τμήμα

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com