Το πρώτο αναβαθμισμένο μαχητικό Su-57 θα πετάξει το 2022

0
8

Μοιραστείτε το άρθρο

Το καλοκαίρι του 2022 προγραμματίζεται να συμβεί η παρθενική πτήση της νεότερης έκδοσης του ρωσικού μαχητικού 5ης γενιάς Su-57, με τον καινούργιο κινητήρα izdeliye 30 και μια σειρά άλλων βελτιώσεων.

Σύμφωνα με την «Izvestia», το πρόγραμμα δοκιμών θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2024 και στοχεύει να προσφέρει στη Ρωσία ένα μαχητικό με υπέρτερες επιδόσεις από την πρώτη έκδοση του Su-57.

Κύριο χαρακτηριστικό του πακέτου είναι ο κινητήρας izdeliye 30, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον «προσωρινό» κινητήρα AL-41F-1 και θα επιτρέψει στο Su-57 να αποκτήσει ικανότητα supercruising (να αναπτύσσει υπερηχητική ταχύτητα χωρίς μετάκαυση). Ωστόσο, ο izdeliye 30 δεν πρόκειται να καταστεί επιχειρησιακός πριν τα μέσα της δεκαετίας, έτσι, όσα Su-57 κατασκευάζονται ως τότε θα είναι εφοδιασμένα με τον «προσωρινό» κινητήρα. Στην καινούργια αναβαθμισμένη έκδοση το μαχητικό θα έχει περισσότερο προηγμένα ηλεκτρονικά, πιο εργονομικό περιβάλλον στο cockpit και θα γίνει πιστοποίηση νέων όπλων, που θα μπορούν να μεταφέρονται στις εσωτερικές αποθήκες. Επιπλέον, η αντικατάσταση υλικών θα μειώσει το ίχνος του Su-57 στα εχθρικά ραντάρ.

Η Ρωσική Αεροπορία φιλοδοξεί να αποκτήσει 76 Su-57 μέχρι το τέλος του 2027.

Η Ρωσική Αεροπορία θα έχει έξι ενεργές μοίρες Su-57 το 2028

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com