Το πρώτο κινεζικής ναυπήγησης αεροπλανοφόρο αντιμετωπίζει προβλήματα εισαγωγής σε υπηρεσία

0
49

Μοιραστείτε το άρθρο

Το πρώτο εγχώρια ναυπηγηθέν αεροπλανοφόρο της Κίνας αντιμετωπίζει αρχικά προβλήματα εισαγωγής σε υπηρεσία. Το πλοίο προετοιμάζεται αυτή την στιγμη για μερικές ακόμη δοκιμές στην Θάλασσα. Το πλοίο, που μέχρι τώρα ήταν γνωστό σαν Type 001A ή Type 002, είναι το δεύτερο αεροπλανοφόρο της Κίνας. Είναι επίσης το μεγαλύτερο πλοίο που έχει ναυπηγηθεί μέχρι στιγμής στην χώρα.

Σύμφωνα με την South China Morning Post, το αεροπλανοφόρο, που δεν έχει ακόμη ονομαστεί, προγραμματίζεται να συνεχίσει της θαλάσσιες δοκιμές, μικρά ταξίδια τα οποία κάνουν τα νεοναυπηγηθέντα πλοία για να δοκιμαστεί η ετοιμότητα τους να μπουν σε ενεργό υπηρεσία. Οι θαλασσιές δοκιμές είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να δοκιμάζουν κάθε μέρος του πλοίου από το σύστημα πρόωσης μέχρι αισθητήρες, όπλα και ότι άλλο χρήζει δοκιμής.Το αεροπλανοφόρο έχει ήδη κάνει αρκετές δοκιμές, με τις νέες να διατελούνται μόλις τέσσερις μέρες μετά τις προηγούμενες. Αυτό σημαίνει ότι το Κινεζικό ναυτικό προσπαθεί να λύσει διαφαινόμενα προβλήματα. Μάλιστα, φαίνεται ότι, κάποια από αυτά τα προβλήματα έχουν ήδη διευθετηθεί με γρήγορες λύσεις. Βεβαίως αφού το νέο αεροπλανοφόρο είναι το πρώτο που έχει ναυπηγηθεί στην Κίνα κανένα από αυτά τα προβλήματα δεν είναι αναπάντεχο.

Το αεροπλανοφόρο μοιάζει στο Liaoning, το πρώτο αεροπλανοφόρο της Κίνας, που ανήκε στο πρώην Σοβιετικό Ναυτικό. Το αεροπλανοφόρο αυτό αγοράστηκε από την Ουκρανία ημιτελές και ολοκληρώθηκε στα ναυπηγεία του Dalian σε μια περίοδο δέκα χρόνων. Τα δυο πλοία έχουν παρόμοιες διαστάσεις και χρησιμοποιούν ράμπα για να υποβοηθήσουν τα αεροσκάφη να απονηώθουν.

Το Liaoning μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 26 αεροσκάφη J-15 και 15 ελικόπτερα. Αυτά βεβαίως είναι τα μισά από όσα μπορούν να μεταφέρουν τα πυρηνοκίνητα Αμερικανικά αεροπλανοφόρα. Υπολογίζεται ότι το νέο αυτό αεροπλανοφόρο μπορεί να μεταφέρει ελαφρώς περισσότερα αεροσκάφη.

Τα αεροπλανοφόρα είναι σημαντικά για την Κίνα, που χρειάζεται την ναυτική ισχύ έτσι ώστε να γίνει ένας αξιόπιστος ανταγωνιστής του Αμερικάνικου ναυτικού στην περιοχή του δυτικού Ειρηνικού. Ένα άλλο αεροπλανοφόρο διαφορετικής σχεδίασης, το Type 003, βρίσκεται αυτή την στιγμή υπό ναυπήγηση. Αναλυτές θεωρούν ότι η Κίνα σχεδιάζει την κατασκευή μεταξύ τεσσάρων και έξι συνολικά αεροπλανοφόρων, έτσι ώστε να μπορεί να εξασφαλίσει ότι τουλάχιστο δυο θα είναι ανά πάσα στιγμή επιχειρησιακά.

Πηγη

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com