Το πρώτο οπλισμένο drone της Σερβίας θα είναι το κινεζικό CH-92A

0
22

Μοιραστείτε το άρθρο

Το πρώτο οπλισμένο drone που θα αποκτήσει η Σερβική Αεροπορία μοιάζει αρκετά στην εξωτερική εμφάνιση με το σερβικό Pegaz και ονομάζεται CH-92A.

Σύμφωνα με το «Tango Six», τα CH-92A θα συνοδεύονται από κατευθυνόμενα βλήματα FT-8D εκτιμώμενης εμβέλειας 5km, τα οποία θα πιστοποιηθούν και στο Pegaz. Με βάση τον Σέρβο υφυπουργό Άμυνας Nenad Miloradovic, τα CH-92A αγοράζονται για να χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικά με τα Pegaz και για να μεταφερθεί στη Σερβία η αναγκαία τεχνολογία εξέλιξης του Pegaz σε οπλισμένο drone.

Η Σερβία βελτιώνει το drone Pegaz με κινεζική βοήθεια

Αυτή την περίοδο Σέρβοι τεχνικοί βρίσκονται στην Κίνα, όπου συμμετέχουν στο πρόγραμμα επανασχεδίασης του Pegaz μαζί με Κινέζους συναδέλφους τους. Θα ακολουθήσει σειρά δοκιμών και, τελικά, θα επανεκκινήσει η παραγωγή του στη Σερβία. Ο Miloradovic δεν ανακοίνωσε τον αριθμό των CH-92A ούτε αναφέρθηκε καθόλου στο πρόγραμμα απόκτησης του επίσης κινεζικού drone Wing Loong.

Το σερβικό ενδιαφέρον για κινεζικά drones έγινε γνωστό τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν αριθμός δημοσιευμάτων μετέδωσαν την παραγγελία drones Wing Loong II. Στο θέμα έχει αναφερθεί και ο Σέρβος Πρόεδρος Aleksandar Vucic, λέγοντας πως αυτά θα είναι 6-9 drones χωρίς να ανακοινώνει τον τύπο ή τους τύπους τους.

Αφιέρωμα για τα νέα οπλικά συστήματα της σερβικής πολεμικής βιομηχανίας μπορείτε να διαβάσετε στην «Π&Δ» Δεκεμβρίου.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com