Το «ταβάνι» της Φινλανδίας για νέα μαχητικά: Πόσα δις €€€ μπορεί να δώσει;

0
29

Μοιραστείτε το άρθρο

Η φινλανδική κυβέρνηση έχει ορίσει ανώτατο όριο δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ (περίπου 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ) για το έργο της προμήθειας νέων μαχητικών αεροσκαφών, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη.

Το [οικονομικό] ανώτατο όριο θα περιλαμβάνει το κόστος αγοράς νέων αεροσκαφών, όπλων και διαφόρων σχετικών συστημάτων εδάφους. Η προμήθεια αποσκοπεί στην αντικατάσταση του σημερινού στόλου 64 F-18 Hornet, τα οποία αγοράστηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Ο Φινλανδός υπουργός Άμυνας Ανττί Καϊκονέν δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη ότι ο αριθμός των νέων μαχητικών αεροσκαφών που θα αγοραστούν θα μπορούσε να είναι μικρότερος ή και μεγαλύτερος από τα σημερινά.

Οι υποψήφιοι είναι το F-35, το Super Hornet, το Rafale, το Eurofighter και το Gripen.

Αυτό το φθινόπωρο η Φινλανδία θα αποστείλει πιο λεπτομερείς αιτήσεις συμμετοχής στους υποψηφίους. Τεχνικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στη Φινλανδία τον επόμενο χειμώνα. Οι τελικές προσφορές θα υποβληθούν το 2020 ενώ η φινλανδική κυβέρνηση θα επιλέξει τον τύπο μαχητικών που θα αγοραστούν το 2021.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com