Το KC-46 δεν θα μεταφέρει φορτία και επιβάτες μέχρι νεωτέρας

0
41

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Αμερικανική Αεροπορία έχει οδηγηθεί στην απόφαση να αναστείλει τη μεταφορά φορτίου και επιβατών με το KC-46, κάνοντας γνωστό ακόμη ένα πρόβλημα του δοκιμαζόμενου από σημαντικές καθυστερήσεις προγράμματος νέου αεροσκάφους εναέριου ανεφοδιασμού.

Σύμφωνα με το «Defense News», το μέτρο πάρθηκε για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πληρωμάτων και των αεροσκαφών, μετά από την παρατήρηση πως τμήματα φορτίου και υλικών απασφαλίστηκαν κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης. Προηγουμένως το πλήρωμα είχε ελέγξει ότι τα φορτία είχαν ασφαλιστεί στα ειδικά σημεία που υπάρχουν στο δάπεδο του KC-46.

Η Αμερικανική Αεροπορία σχεδιάζει να αποκτήσει 179 KC-46, από τα οποία 52 είναι υπό παραγγελία και μόλις 18 έχουν παραδοθεί. Το πρόβλημα εντοπίστηκε αποκλειστικά σε ένα KC-46 και δεν υπήρξε κίνδυνος για το προσωπικό και το αεροσκάφος. Για την επίλυση του θέματος εργάζεται η κατασκευάστρια εταιρεία, που βλέπει ότι είναι πιθανό να διαθέσει ακόμη περισσότερα χρήματα (από τα $3,5 δις που έχει ήδη πληρώσει), ώστε να διορθωθούν οι παρεκκλίσεις που εμφανίζει το KC-46, σε σχέση με τους όρους της σύμβασης με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com