Το KC-46 θα είναι έτοιμο για πολεμικές επιχειρήσεις το 2022;

0
20

Μοιραστείτε το άρθρο

Τα συνεχή προβλήματα που εμφανίζονται στο πρόγραμμα του αεροσκάφους εναέριου ανεφοδιασμού KC-46 έχουν αναγκάσει την Αμερικανική Αεροπορία να ελπίζει ότι θα αξιοποιήσει επιχειρησιακά το αεροσκάφος σε 3 ή 4 χρόνια.

Όπως τονίζει το «Defense One», αυτό αναμένεται να ωθήσει τους Αμερικανούς να αναβάλλουν για ακόμη μία φορά την απόσυρση των γηρασμένων KC-135. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιλογή της Boeing αντί της Airbus για την κάλυψη της σχετικής απαίτησης πριν 11 χρόνια, το KC-46 έπρεπε να είναι επιχειρησιακό από το 2017, αλλά μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί στην Αμερικανική Αεροπορία μόλις 18 από συνολικά 179 KC-46.

Αναρίθμητα προβλήματα στη σχεδίαση και την ανάπτυξη του KC-46, που το δημοσίευμα ανεβάζει σε «λίγα μεγάλα και 500 λιγότερο σημαντικά», έχουν οδηγήσει σε συνεχείς καθυστερήσεις και ζημία τουλάχιστον $3 δις για την κατασκευάστρια εταιρεία Boeing. Τα τελευταία από αυτά αφορούν το σύστημα κάμερας το οποίο είναι αναγκαίο για την υλοποίηση του εναέριου ανεφοδιασμού, οι δυσκολίες ανεφοδιασμού του A-10 Warthog και η ασφαλής μεταφορά φορτίου / επιβατών.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com