Το Su-57 προσφέρεται στην Τουρκία μόνο μετά την κάλυψη των ρωσικών αναγκών (…πολλά χρόνια μακριά από τώρα)

0
28

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Ρωσία δεν μπορεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε πιθανή πώληση του «αόρατου» μαχητικού 5ης γενιάς Su-57 στην Τουρκία, αν πρώτα δεν ικανοποιηθούν οι δικές της ανάγκες.

Ερντογάν: Επαφές Τουρκίας – Ρωσίας για το Su-57

Όπως αναφέρει το «TASS», την παραπάνω δήλωση έκανε ο Ντιμίτρι Σουγκάγιεφ την Κυριακή, στο περιθώριο του Dubai Airshow 2019. Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας τόνισε πως «τα ζητήματα των πιθανών πωλήσεων του Su-57 στην Τουρκία θα εξεταστούν μόνο όταν οι αρχικές απαιτήσεις της Ρωσικής Αεροπορίας για αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς ικανοποιηθούν», χωρίς να γίνεται γνωστό αν αυτό αφήνει «παράθυρο ευκαιρίας» για μετά το 2028, όταν θα έχουν μπει σε ρωσική υπηρεσία τα πρώτα 76 Su-57. Ο Σουγκάγιεφ επανέλαβε πως η χώρα του είναι έτοιμη να δει μια πιθανή πώληση μαχητικών Su-35 στην Άγκυρα, αν η τελευταία ενδιαφέρεται.

Daily Sabah: Τουρκία & Ρωσία είναι κοντά σε συμφωνία για 36 Su-35!

Το θέμα της ενδεχόμενης αγοράς ρωσικών μαχητικών από την Τουρκία ήρθε στο προσκήνιο μετά την αναστολή παράδοσης του αμερικανικού μαχητικού 5ης γενιάς F-35A στην Τουρκική Αεροπορία τον Ιούλιο, επειδή η Τουρκία παρέλαβε το ρωσικό Α/Α σύστημα S-400. Στις 27 Αυγούστου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνάντησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα, ξεναγήθηκε στην αεροπορική έκθεση MAKS-2019 και δεν απέκλεισε ότι η τουρκική κυβέρνηση θα μπορούσε να αγοράσει ρωσικά αεροσκάφη Su-35 και Su-57 αν οι ΗΠΑ αρνηθούν να παραδώσουν τα F-35.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com