Το Tempest «ανεβάζει στροφές» – Πτήση & Διάστημα

0
38

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκπρόσωποι της Βασιλικής Αεροπορίας (RAF) προχώρησαν σε ενημέρωση δημοσιογράφων την Τετάρτη για την πορεία του προγράμματος Tempest και στάθηκαν ιδιαίτερα στην αύξηση του προσωπικού που εργάζεται σε αυτό.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά το «National Defense», υπάρχουν σήμερα στο πρόγραμμα 1.000 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης από τον ιδιωτικό τομέα και εμπλέκονται 130 εταιρείες, οι οποίες δουλεύουν πάνω σε 80 επιμέρους ζητήματα. Ο αριθμός των εργαζομένων, που δεν περιλαμβάνει εκείνους του δημόσιου τομέα, ήταν πέρυσι 200 και είναι στόχος να αυξηθεί σε 1.800 τον Σεπτέμβριο του 2020.

Και το όνομα αυτού: Tempest. Νέο project μαχητικού αεροσκάφους στην μετά Brexit Αγγλία

Βασικότερη πρόκληση είναι να σχεδιαστεί ένα μαχητικό αεροσκάφος που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αύριο, οι οποίες είναι ωστόσο τώρα… άγνωστες! Το Tempest προορίζεται να παραμείνει σε υπηρεσία μέχρι το 2070 ή το 2080 και να καταστεί πλήρως επιχειρησιακό το 2040. Επικεφαλής του εγχειρήματος είναι η BAE Systems. Σημαντικό ρόλο έχουν οι Rolls-Royce, Leonardo, MBDA και τελευταία σημαντική προσθήκη είναι αυτή της SAAB.

Η ενημέρωση έγινε στα πλαίσια της αμυντικής έκθεσης «DSEI 2019», που διοργανώνεται το χρονικό διάστημα 10-13 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com