Το Yak-130 μετατρέπεται (ακόμη περισσότερο) σε ελαφρύ μαχητικό

0
27

Μοιραστείτε το άρθρο

Το ρωσικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος Yak-130 πρόκειται να δεχθεί σημαντικές παρεμβάσεις για να γίνει ικανότερο ελαφρύ μαχητικό.

Μιλώντας στο «Zvezda.ru», ο πιλότος δοκιμών Vasily Sevostyanov αναφέρει ότι αυτές θα αφορούν αλλαγές στον εξοπλισμό και βελτιώσεις στα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά. Σε αυτές θα συγκαταλέγονται η αντικατάσταση του υπολογιστή αποστολής, η πιστοποίηση περισσότερων όπλων, αλλά και η βελτίωση σε πολλά μικρότερα σημεία. Κατά τον Sevostyanov, το αεροσκάφος θα αναβαθμιστεί εντυπωσιακά σε ικανότητες.

Το Yak-130 συμμετέχει για πρώτη φορά στο Dubai Airshow. Το αεροσκάφος έχει αναπτυχθεί από τη Yakovlev και θεωρείται ένα από τα ιδανικότερα εκπαιδευτικά διεθνώς για την εισαγωγή νεαρών πιλότων σε μαχητικά 4ης και 5ης γενιάς.

Το 2016 το Yak-130 έθεσε εννέα παγκόσμια ρεκόρ στον ρυθμό ανόδου σε διάφορα ύψη με ή χωρίς εξωτερικά φορτία. Από τον Φεβρουάριο του 2010 εκπαιδευτικά αεροσκάφη Yak-130 έχουν κατασκευαστεί και παραδοθεί στη Ρωσία, τη Λευκορωσία, το Μπαγκλαντές, τη Μιανμάρ και το Λάος. Ως χρήστης του Yak-130 αναφέρεται επίσης η Αλγερία. Τέλος, ο τύπος έχει παραγγελθεί από τη Συρία, αλλά δεν έχουν υπάρξει παραδόσεις λόγω του πολέμου.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com