Τρομοκράτες και ΑΕΜ στην επαρχία Σινά της Αιγύπτου

0
67

Παρότι η Αίγυπτος δεν έχει μεγάλη δραστηριότητα ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων, δεν παύουν να υπάρχουν περιστατικά. Στις 23 Δεκεμβρίου του 2018 το Υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου έκανε μία ανακοίνωση ότι κοντά στη πόλη Αρίς, στην επαρχία Σινά, ανακάλυψε ένα πυρήνα ισλαμιστών τρομοκρατών και κατάφερε να τον εξουδετερώσει.

Πηγή: Facebook.com/moiegy

Παραπάνω βλέπετε έναν από τους συνολικά 14 τρομοκράτες που με επιτυχία εξουδετέρωσαν οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις της Αιγύπτου. Οι περισσότερες φωτογραφίες παρουσιάζουν μικρό ενδιαφέρον για τη θεματολογία μας καθώς δε παρατηρούμε κάτι το αξιοσημείωτο. Ίσως το μόνο ενδιαφέρον είναι ότι οι περισσότεροι ήταν οπλισμένοι με κοντόκαννες καραμπίνες, κάτι που δεν είναι πολύ συνηθισμένο.

Πηγή: Facebook.com/moiegy

Ασφαλώς υπήρχαν και κάποιοι τρομοκράτες με τυφέκια τύπου AK-47, δηλαδή ότι θα περίμενε να αντιμετωπίσει μία αντιτρομοκρατική μονάδα που αναλαμβάνει να εκτελέσει μία τέτοια επιχείρηση. Βλέπετε ένα τέτοιο παράδειγμα στη συνέχεια.

Πηγή: Facebook.com/moiegy

Προσωπικά, θεωρούμε το πιο ενδιαφέρον σε αυτό το περιστατικό ήταν ότι στους περισσότερους τρομοκράτες βρέθηκαν εκρηκτικές ζώνες. Όπως βλέπετε και στη συνέχεια, οι ζώνες ήταν υψηλής ποιότητας με μηχανισμό ηλεκτρικής πυροδότησης και μεταλλικά σφαιρίδια σε ρόλο θραυσμάτων. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία πέρα από το μηχανισμό πυροδότησης βλέπουμε και τις μπαταρίες που έχουν τυλιχτεί για προστασία με μπλε μονωτική ταινία.

Πηγή: Facebook.com/moiegy

Ελπίζουμε να συνεχίσουν αυτές οι επιχειρήσεις σε όλες τις χώρες, όπως επίσης και να ανακαλυφθούν οι κατασκευαστές αυτών των ΑΕΜ (Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών Μηχανισμών) και να έχουν παρόμοια τύχη με τους τρομοκράτες που είδαμε σε αυτό το άρθρο μας.

Source link