Τώρα περίπτερο των ΕΔ και στην KAVALΑEXPO 2019 – Commandos.gr

0
48

Φέτος, για πρώτη φορά, στην έκθεση KAVALΑEXPO, στην Νέα Καρβάλη Καβάλας, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα διαθέτουν το δικό τους περίπτερο.

Η KAVALΑEXPO διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Καβάλα, την πόλη που αποτελεί το γεωγραφικό σημείο τομής μεταξύ της Ευρώπης και των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης. Η KAVALΑEXPO πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο Καρβάλης «Απόστολος Μαρδύρης».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκο Δέμπα, στην φετινή έκθεση ξεχωρίζει «η συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας». Προφανώς, όπως αναφέρει ο ιστότοπος proininews.gr, ο Ελληνικός Στρατός έρχεται στην έκθεση πρώτη φορά, σε συνέχεια της συμμετοχής του στη ΔΕΘ. Αυτό μάλλον γίνεται και λόγω του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Άλλωστε τα εγκαίνια της έκθεσης το βράδυ της Παρασκευής σκοπεύει να κάνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μαζί με τον Θόδωρο Καράογλου (Υπουργός Μακεδονίας Θράκης).

Στο περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων το κοινό θα μπορεί να  χρησιμοποιήσει συστήματα εικονικής περιήγησης (VR) για να περιηγηθεί εικονικά στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Αεροπορίας Στρατού (πτήση από την θέση πιλότου ελικοπτέρου Apache), των Ειδικών Δυνάμεων (πτώση με αλεξίπτωτο από Chinook), της Πολεμικής Αεροπορίας (πτήση με αεροσκάφος). Επίσης, θα διατίθεται ενας επιτραπέζιος εξομοιωτής πυροβολητή άρματος μάχης Leopard 1A5 των τεθωρακισμένων όπως επίσης θα υπάρχει σταντ της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού με τα βιβλία που εκδίδει.

Στην έκθεση θα δώσει το παρών και η μπάντα του Δ’ Σώματος Στρατού.

Ουσιαστικά, το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι μια επανάληψη της συμμετοχής τους στην ΔΕΘ 2019, αλλά με μικρότερη προβολή.

Η Ελληνική Αστυνομία θα διαθέτει και αυτή το δικό της περίπτερο το οποίο θα είναι υπαίθριο και θα παρουσιάζονται οι δράσεις του προσωπικού της.

 

Αφού πλέον, όπως γίνεται αντιληπτό, χάθηκε η ουσία άλλα και ο λόγος της συμμετοχής των ΕΔ στις επονομαζόμενες «δραστηριότητες εξωστρέφειας», προτείνουμε η παρουσία των ΕΔ να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο και να μην περιοριστεί μόνο στις Εκθέσεις άλλα και στις εμποροπανηγύρεις, τα λαϊκά γλέντια …και -γιατί όχι- στα παραδοσιακά νυφοπάζαρα.

Σχετικά άρθρα

XX ΤΘΤΑμυντικά νέαΔ’ ΣΣΕλληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)ΕξομοιωτέςΜακεδονίαΠολεμική Αεροπορία (ΠΑ)Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ)Στρατός ΞηράςΤεθωρακισμένα (ΤΘ)
ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της “Commandos.grς” και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Το άρθρο το βρήκαμε στην σελίδα proelasi.org