Υπογραφή συμβολαίου για την πρώτη φρεγάτα Ulsan Batch III του Νοτιοκορεατικού Ναυτικού

0
35

Μοιραστείτε το άρθρο

H κορεατική Hyundai Heavy Industries ανέλαβε με συμβόλαιο από την κυβέρνηση της Σεούλ την υποχρέωση για τη ναυπήγηση της πρώτης φρεγάτας κλάσης “Ulsan” Batch III. Το συμβόλαιο είναι ύψους 295 εκατομμυρίων Ευρώ και καλύπτει τα έξοδα για την ενεργοποίηση των εργασιών για το πρώτο πλοίο της έκδοσης από τα έξι συνολικά που προβλέπονται.

Η συμφωνία υπεγράφη στα γραφεία της Διεύθυνσης Αμυντικών Προμηθειών (DAPA) της Ν. Κορέας και η ανακοίνωση έγινε στις 16 Μαρτίου. Οι φρεγάτες κλάσης Ulsan Batch III είναι σύγχρονες φρεγάτες γενικών καθηκόντων κατηγορίας 3,500 τόνων. Σχεδιαστικά προέρχονται από την πρώτη γενιά ελαφρών φρεγατών Ulsan που ναυπηγήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

Οι νέες φρεγάτες Ulsan Batch III θα είναι πλοία μήκους 129 μέτρων και πλάτους 15 μέτρων, θα κινούνται με ένα υβριδικό σύστημα πρόωσης που θα συνδυάζει ηλεκτρική κίνηση και αέριο αναπτύσσοντας μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβων. Η ηλεκτρική κίνηση θα ενεργοποιείται σε αποστολές καταδίωξης υποβρυχίων, μειώνοντας στο ελάχιστο τον θόρυβο πλεύσης ενώ για γρήγορο, ωκεάνειο πλου θα βασίζεται σε κινητήρες αερίου. Σημαντικότερο στοιχείο των φρεγατών θα είναι οι τέσσερις σταθερές κεραίες ραντάρ Ενεργούς Διάταξης Φάσης που θα προσφέρουν διαρκή εικόνα 360ο για αποκάλυψη και εμπλοκή στόχων.

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Προηγούμενο άρθροPhantom Phriday 20-03-2020
Επόμενο άρθροΣε «υποχρεωτική» καραντίνα ολόκληρη η Αργεντινή
Stathis Vasileiou

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com