Χανιά: Το Μηχανικό εν δράσει συναρμολογεί τη γέφυρα στον Πλατανιά – ΒΙΝΤΕΟ

0
72

ΚΡΗΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΞ

Δείτε το βίντεο με τα στελέχη του Μηχανικού που εδώ και δύο μέρες έχουν αρχίσει και συναρμολογούν και στήνουν τη γέφυρα Belley στα Χανιά.

 

Μέρα τη μέρα προχωράει η αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών με την τοποθέτηση της πρώτης στρατιωτικής γέφυρας Belley στον Πλατανιά Χανίων. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου πέντε ημέρες

Ξεκίνησαν ήδη οι προκαταρκτικές εργασίες για την τοποθέτηση, στη δυτική πλευρά του Πλατανιά, της γέφυρας. Στόχος είναι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία μετά την κατάρρευση μεγάλου τμήματος του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο.

Οι εργασίες ξεκίνησαν χθες με την αποξήλωση και απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας που κατέρρευσε και στην συνέχεια οι μηχανικοί του στρατού και πιο συγκεκριμένα του Μηχανικού, ξεκίνησαν τη συναρμολόγηση και τοποθέτηση της γέφυρας Belley.

Από το πρωί, προσωπικό από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού που εδρεύει στο Λουτράκι και το 725 Τάγμα Μηχανικού που εδρεύει στην Αθήνα μετέφεραν τα πρώτα τμήματα της γέφυρας, κοντά στο σημείο της παλαιάς οδού Χανίων – Κισσάμου, ενώ παράλληλα ξεκινά η συναρμολόγηση και τοποθέτηση της γέφυρας.

Η ολοκλήρωση των εργασιών, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες, εκτιμάται σε λίγες ημέρες, ενώ η συγκεκριμένη γέφυρα θα έχει μήκος 30 μέτρα και πλάτος ικανό, έτσι ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς προβλήματα.

Υπενθυμίζεται πως στα Χανιά και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο της 1η ΜΑΛ στο Μάλεμε βρίσκεται μια ακόμη γέφυρα Belley η οποία στην συνέχεια αναμένεται να μπει στο Πατελάρι.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης εκτός από τις δύο γέφυρες που έφτασαν στην Κρήτη έχουν ετοιμαστεί δύο ακόμη γέφυρες που είναι «stand by» προκειμένου να μεταφερθούν και να τοποθετηθούν όπου χρειαστεί.

Αυτό το είδος γέφυρας που επινοήθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, συναρμολογείται σχετικά εύκολα καθώς δεν απαιτούνται ειδικά εργαλεία ή βαρύς εξοπλισμός ενώ τα στοιχεία της γέφυρας, κατασκευασμένα από υλικά όπως ξύλο και μέταλλο είναι αρκετά ελαφριά.

Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο από τη συναρμολόγηση και το στήσιμο της γέφυρας Belley στον Πλατανιά στα Χανιά που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Instagram ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Τα στελέχη του Μηχανικού ο ένας δίπλα στον άλλο με συντονισμό σαν καλοδουλεμένη μηχανή στήνουν τη γέφυρα που θα δώσει «ανάσα» στους πληγέντες της περιοχής από τη μεγάλη κακοκαιρία.

 

Source link