Χωρίς παρεμβολείς και εκτοξευτές αντιμέτρων όλες οι γαλλικές φρεγάτες FDI;

0
33

Μοιραστείτε το άρθρο

Καμία από τις 5 μελλοντικές φρεγάτες FDI του Γαλλικού Ναυτικού δεν θα είναι εξοπλισμένη με παρεμβολείς και εκτοξευτές αντιμέτρων για την αντιμετώπιση αντιπλοϊκών πυραύλων.

Η είδηση έγινε γνωστή στις 27 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων από τη DGA σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος. Προηγήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 η αναφορά ότι τα παραπάνω συστήματα θα απουσίαζαν μόνο από τα πρώτα 2 πλοία, στα οποία και θα ενσωματώνονταν αργότερα. Τώρα όμως η DGA κρίνει επαρκή την παρουσία των 16 Α/Α πυραύλων Aster 15/30 σε συνδυασμό με το πυροβόλο των 76mm, στέλνοντας τον λογαριασμό για την τοποθέτηση των συγκεκριμένων συστημάτων στον επίδοξο αγοραστή… (ίδια περίπτωση ισχύει για τον SYLVER A70)

Να θυμίσουμε ότι οι Γάλλοι δεν θεωρούν τα συστήματα CIWS απόλυτα αποτελεσματικά, επενδύοντας σε συστήματα παρεμβολέων, που βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία με τις φρεγάτες Horizon και FREMM. Δικαιολογία για την απόφαση είναι ότι τα κονδύλια έχουν κατευθυνθεί στο ραντάρ Sea Fire 500, τη νέα γενιά παθητικού συστήματος Ηλεκτρονικού Πολέμου και τους πυραύλους Aster (Aster 30B1NT).

Οι πρώτες γαλλικές FTI θα έχουν ελλείψεις στην αντιμετώπιση αντιπλοϊκών πυραύλων

Σε κάθε περίπτωση, η απουσία αμυντικών συστημάτων πέρα από τους 16 Aster κάνει απαγορευτική την παραμονή του πλοίου σε περιβάλλον υψηλής έντασης, όπου θα υπάρχουν επιθέσεις κορεσμού.

Η Γαλλία προσφέρει στην Ελλάδα 2 [email protected] με χρηματοδότηση “FMS” και MdCN με εμβέλεια έως 1.000 χλμ, αλλά με επιπλέον κόστος

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com