Όταν η προπαγάνδα είναι δίκοπο μαχαίρι: αμερικανικό μέσο εξυμνεί τις ΕΔ του Ιράν

0
30

Μοιραστείτε το άρθρο

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχει αποδείξει με συνέπεια ότι μπορεί να προκαλέσει ζημιά χωρίς να έχει πρόσβαση σε στρατιωτικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας και ανοιχτές αγορές όπλων. […] Οι τελευταίοι μήνες υπήρξαν πράγματι διδακτικοί (ως προς αυτό). Έχοντας μειωμένο αμυντικό προϋπολογισμό και όντας πολύ πίσω σε σχέση με γειτονικές χώρες όσον αφορά τις αμυντικές δαπάνες, το Ιράν κατόρθωσε παρόλαυτά να προωθήσει δυναμικά τις γεωπολιτικές του επιδιώξεις χωρίς να καταστεί δυνατό να υπάρξει ανταπόκριση με αντίστοιχα δυναμικά αντίποινα εναντίον του».

Το παραπάνω απόσπασμα προέρχεται από πρόσφατο άρθρο στον ιστοτόπο Radio Farda που συνδέεται με την CIA. Πρόκειται για την πέρσικη εκδοχή ενός ραδιοφωνικού σταθμού στην Ευρώπη που μεταδίδει ειδήσεις, εκπομπές και μουσική στην γλώσσα φαρσί που μιλούν οι Ιρανοί.

Προφανώς απευθύνεται συγκεκριμένα σε ιρανικό κοινό, έχοντας όμως έναν δυτικό προσανατολισμό ενάντια στο υφιστάμενο θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν. Κι ενώ όλα τα υπόλοιπα αγγλόφωνα και μη ΜΜΕ γενικώς επιδιώκουν να υποβαθμίσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ιράν παρουσιάζοντάς τις ως απαρχαιωμένες και αναποτελεσματικές, που εν ολίγοις είναι κι η πραγματικότητα, φαίνεται ότι υπάρχει η τάση το ιρανικό κοινό να μην οδηγηθεί προς αυτήν την εικόνα, αλλά αντίθετα να θεωρεί ότι ο ιρανικός στρατός είναι ακόμα επίφοβος κι επικίνδυνος.

Στην εποχή του ίντερνετ και του φέισμπουκ όμως, δεν υπάρχουν (εύκολα) τέτοιου είδους στεγανά και περιορισμοί στην ενημέρωση, με αποτέλεσμα και η μία κι η άλλη τάση να διασταυρώνονται ενίοτε, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα εκατέρωθεν.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com