Όταν το κραταιό αμερικανικό Ναυτικό φτάνει να υπενοικιάζει εμπορικά ελικόπτερα…

0
27

Μοιραστείτε το άρθρο

Στη φωτογραφία βλέπουμε δύο ελικόπτερα EC225LP με τα οποία επιχειρεί η ιδιωτική εταιρεία με Air Center Helicopters Incorperated. Εκτελούν αποστολές διοικητικής μέριμνας επ’ ωφελεία του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln (CVN-72).

Η ACHI διαθέτει ένα στόλο δεκαεπτά τροποποιημένων H225, δέκα από τα οποία έχουν διατεθεί σε υπηρεσία με τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Scramble. Συγκεκριμένα, επιχειρούν για τη μεταφορά επιβατών, την εκπαίδευση κλιμακίων ειδικών δυνάμεων, αποστολές διοικητικής μέριμνας και έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Rod Tinney, Διευθύνοντα Σύμβουλου της Air Center Helicopters Inc τον Οκτώβριο, «Σήμερα αυτά τα 10 “μη στρατιωτικά” ελικόπτερα εκτελούν στρατιωτικές αποστολές για το αμερικανικό Ναυτικό, την αμερικανική Αεροπορία και τον αμερικανικό Στρατό σε τρεις χώρες και δύο ωκεανούς. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουν ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 3.000 ώρες πτήσεων».

Τα ελικόπτερα της ACHI τροποποιήθηκαν ειδικά για να ανταποκριθούν στις αυστηρές απαιτήσεις του Ναυτικού για πτήσεις πάνω από τη θάλασσα, τακτική πλοήγηση και επικοινωνίες. Εκτός των άλλων χρησιμοποιούνται για μεταφορά επιβατών μεταξύ των πλοίων, του συμμετοχή σε ασκήσεις ιχνηλάτησης ραντάρ και ανάκτηση στόχων εκπαίδευσης για βολές αντιαεροπορικών όπλων.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, μπορεί να παραθέσει αρκετά εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία τόσο όσον αφορά την ασφάλεια πτήσεων όσο κι όσον αφορά τα μεταφορικά επιτεύγματα μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

• 18.000 + προσνηώσεις σε κατάστρωμα πλοίων

• 25.000 ώρες + ώρες πτήσης χωρίς ατυχήματα

• Μηδενικοί θάνατοι επιβαινόντων / μηδενικές απώλειες ελικοπτέρων

• Άνευ προηγουμένου επιχειρησιακή διαθεσιμότητα

• Πάνω από 70 χιλιάδες επιβάτες

• Μεταφορά περί τα 5,5 εκατομμύρια κιλά φορτίου

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com