Ύψωση σημαίας στην πρώτη γαλλική “FREMM” με βελτιωμένες Α/Α ικανότητες

0
20

Μοιραστείτε το άρθρο

Στις 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελετή ύψωσης σημαίας στην υπό παράδοση στο Γαλλικό Ναυτικό φρεγάτα «Alsace».

Η «Alsace» είναι το πρώτο γαλλικό πλοίο που φέρει ποτέ το συγκεκριμένο όνομα, αλλά το σημαντικότερο, αποτελεί την πρώτη από τις δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMM με βελτιωμένες Α/Α ικανότητες, οι οποίες είναι περισσότερο γνωστές ως FREDA ή FREMM DA.

Οι FREDA προορίζονται να αντικαταστήσουν τις ισάριθμες φρεγάτες κλάσεις Cassard, γι’ αυτό τον λόγο θα έχουν πιο ισχυρό ραντάρ Herakles και θα μεταφέρουν μέχρι 32 Α/Α πυραύλους μεγάλης εμβέλειας Aster 30. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες γαλλικές FREMM, οι FREDA δεν θα μπορούν να βάλλουν τον πύραυλο cruise MdCN. Κύριο μέλημα των FREDA θα είναι η συνοδεία αεροπλανοφόρων ή άλλων πλοίων υψηλής αξίας, χωρίς να υστερούν στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο.

ΑΝΑΛΥΣΗ:Φρεγάτες FREMM. Βλήματα ASTER 15/30 και ραντάρ Herakles στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό!

Το πλοίο καθελκύστηκε στις 18 Απριλίου 2019 αλλά, λόγω COVID-19, δεν αναμένεται να αρχίσει ουσιαστικά δοκιμές πριν τον Οκτώβριο. Θα ακολουθήσει η παράδοσή του στο Γαλλικό Ναυτικό το 2021. Η πανδημία κορωνοϊού έχει επίσης προκαλέσει καθυστερήσεις στην έτερη γαλλική FREDA, φρεγάτα «Lorraine», η οποία αναμένεται να παραδοθεί στο Γαλλικό Ναυτικό ένα έτος μετά την «Alsace».

Η νέα «Πτήση» ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com