1η ΤΑΞΑΣ: Δεκάδες πτήσεις μέρα και νύχτα που σώζουν ζωές

0
37

Συνεχίζεται η κοινωνική προσφορά του Στρατού Ξηράς. Ελικόπτερα της 1ης ΤΑΞΑΣ, πραγματοποίησαν τον Ιούλιο δεκάδες αποστολές αεροκομιδης και αεροπυρόσβεσης

 

 

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή των ελικοπτέρων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) το μήνα Ιούλιο κατά τη διάρκεια του οποίου, με δεκάδες αποστολές αεροκομιδης και αεροπυρόσβεσης, συνέδραμε στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς.

Η δράση της 1ης ΤΑΞΑΣ αποτυπώνεται και στον απολογισμό των αποστολών τον οποίο αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΓΕΣ και αφορούν τις παρακάτω:

Σε 26 αποστολές αεροδιακομιδών ημέρα και νύχτα, για τη μεταφορά 29 ασθενών, από νησιά του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, σε νοσοκομεία αστικών κέντρων.

Σε 16 εξόδους με αποστολή αεροπυρόσβεσης, 74 ωρών πτήσης και 368 ρίψεων νερού συνολικά.

Τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, όπως επισημαίνει το ΓΕΣ, παρέχουν σε καθημερινή βάση τις παραπάνω υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς, χωρίς να μειώνεται στο ελάχιστο η εμπλοκή τους στις καθημερινές πολλαπλές επιχειρησιακές τους δραστηριότητες (ασκήσεις, μεταφορά στρατευμάτων, επιτήρηση, αναγνωρίσεις, κ.λπ.).

 

 

Source link