11 ναυτικοί τραυματίστηκαν σε μεγάλη πυρκαγιά στο πλοίο USS Iwo Jima – η τρίτη φέτος σε αμερικανικό πλοίο

0
31

ATLANTIC OCEAN (April 14, 2012) The multi-purpose amphibious assault ship USS Iwo Jima (LHD 7) is underway in the Atlantic Ocean. Iwo Jima is participating in Exercise African Lion 2012, a bi-lateral exercise between U.S. and Moroccan forces, in the U.S. 6th Fleet area of responsibility. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist Seaman Apprentice Scott Youngblood/Released) 120414-N-QM601-054
Join the conversation
http://www.facebook.com/USNavy

http://navylive.dodlive.mil

Μοιραστείτε το άρθρο

Έντεκα ναυτικοί υπέστησαν ελαφρά τραύματα κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς που ξέσπασε αργά την Πέμπτη στο αμφίβιο αποβατικό USS Iwo Jima (LHD-7) σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Ναυτικού και συγκεκριμένα της Expeditionary Strike Group 2 όπου υπάγεται οργανικά το πλοίο: «Μέλη του πληρώματος το πλοίου ανέφεραν ύπαρξη καπνού σε χώρο φόρτωσης και έρευνα ελέγχου ζημιών που ακολούθησε εντόπισε την πυρκαγιά και επιβεβαίωσε ότι η φωτιά δεν είχε εξαπλωθεί στους περιβάλλοντες χώρους. Συνολικά, 11 μέλη του πληρώματος του Iwo Jima ανέφεραν μικρούς τραυματισμούς. Τους παρασχέθηκεν οι πρώτες βοήθειες κι επέστρεψαν στα καθήκοντά τους.»

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 11:45 μ.μ. την Πέμπτη ενώ το πλοίο ήταν σε κατάσταση συντήρησης αφού είχε επιστρέψει μόλις από την διεθνή άσκηση Trident Juncrure πέρυσι τον Δεκέμβριο. Πιο πριν, βρισκόταν στην θάλασσα επί έξι μήνες.

Οι εργασίες λάμβαναν χώρα στο Ναύσταθμο Μέιπορτ της Φλόριντα, όπου τελικά άντρες από την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και το αντιτορπιλικό USS Sullivans (DDG-68) που βρισκόταν ελλιμενισμένο στο ίδιο σημείο κατέβαλαν προσπάθειες να σβήσουν την πυρκαγιά, πράγμα που επετεύχθη περίπου στις στις 4:35 π.μ., δηλαδή πέντε ώρες αργότερα σύμφωνα με μια αναφορά στο τοπικό σταθμό, CBS 47 Action News Jax.

Η αιτία της πυρκαγιάς είναι τώρα υπό έρευνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο περιστατικό στο Iwo Jima δεν είναι το μοναδικό πρόσφατο, αφού πυρκαγιές είχαν σημειωθεί και σε άλλα δυο πολεμικά πλοία του αμερικανικού Ναυτικού, ενώ βρίσκονταν σε ναυπηγικές εγκαταστάσεις για συντήρηση κι επισκευές.

Στις 10 Νοεμβρίου, ξέσπασε μια πυρκαγιά σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις στο αντιτορπιλικό USS Oscar Austin (DDG-79), ενώ βρισκόταν στο τέλος μίας προγραμματισμένης περιόδους συντήρησης και αναβάθμισης κόστους 41,6 εκατομμυρίων δολαρίων στα ναυπηγεία BAE Systems Norfolk Ship Repair. Περίπου 30 μέλη του πληρώματος από το πλοίο αυτό καθώς και από το USS Cole (DDG-67) έσβησαν τη φωτιά.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από την εργασίες με συγκόλληση ή χρήση πυρσού επί του σκάφους και οι επισκευές στο Austin αναμένεται τώρα να πάρουν παράταση μέχρι το 2022.

Σε μια αναφορά τον Μάιο, ο πλοίαρχος Γκαρέτ Μίλερ, κυβερνήτης του USS Fitzgerald (DDG-62), προειδοποίησε ότι οι κακές πρακτικές ασφαλείας στο Ναυπηγείο της εταιρείας Ingalls θέτουν σε κίνδυνο τη διετή προσπάθεια επισκευής του αξίας 533 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από σοβαρές ζημιές που υπέστη σε μια σύγκρουση με εμπορικό πλοίο το 2017.

Ο Μίλερ, στην αναφορά του, έγραψε ότι εργασίες συγκόλησης “προκάλεσαν ζημιές σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και πίνακες του πλοίου.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com