190 χρόνια Μηχανικό (χωρίς Μηχανικό Μάχης) – Commandos.gr

0
40

Από Σάββας Δ. Βλάσσης, πηγή: doureios.com

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 6 Νοεμβρίου εκδήλωση στο στρατόπεδο «ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ», στο Λουτράκι Κορινθίας, με αφορμή τον εορτασμό για την συμπλήρωση 190 ετών από την ίδρυση του Όπλου του Μηχανικού του Στρατού Ξηράς.

Στην εκδήλωση παρέστη ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι το Μηχανικό αποτελεί ισχυρό επιχειρησιακό εργαλείο με σημαντικό ρόλο και πολυεπίπεδη δράση στην ελληνική κοινωνία, υπογραμμίζοντας την ένδοξη ιστορία του και τη διαχρονική προσφορά του.

Η πρόκληση είναι στα επόμενα χρόνια το Μηχανικό, επειδή είναι Όπλο κι όχι Σώμα, να εξελιχθεί διαχωριζόμενο σε Μηχανικό Μάχης και Μηχανικό Κατασκευών, όπως ισχύει σε όλους τους προηγμένους στρατούς. Η εξέλιξη αυτή και μόνο, θα συνιστά σημαντική αναβάθμιση του αξιόμαχου του Ελληνικού Στρατού.

Σχετικά άρθρα

Αμυντικά νέαΜηχανικό (ΜΧ)ΣΜΧΣτρατός ΞηράςΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της “Commandos.grς” και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Το άρθρο το βρήκαμε στην σελίδα proelasi.org