25 ετοιμοπόλεμα B-1B ανά πάσα στιγμή. Καλύτερα από τα 6 πέρυσι…

0
28

Μοιραστείτε το άρθρο

Σύμφωνα με δηλώσεις του πτέραρχου Τίμοθι Ρέι, διοικητή της Διοίκησης Παγκόσμιας Κρούσης της αμερικανικής Αεροπορίας το στρατηγικό βομβαρδιστικό B-1Β είχε φτάσει να έχει άθλια ποσοστά διαθεσιμοτητας για αποστολές εδώ και αρκετά χρόνια, επειδή χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον ως αιωρούμενη πλατφόρμα άφεσης πυρομαχικών από μεγάλο υψόμετρο στο Αφγανιστάν και το Ιράκ για πάνω από μια δεκαετία.

Ο σχεδιασμός τους όμως ήταν να πετάει με μεγάλη ταχύτητα σε μικρό υψόμετρο.

Ωστόσο, οι διαθεσιμότητες επανέρχονται σε καλύτερα επίπεδα, σύμφωνα πάντα με τον Ρέι: «Έχω μια πολύ θετική ανάκαμψη για τoν στόλο αεροσκαφών B-1Β. Έχω περισσότερα ειχειρησιακά αεροσκάφη και πληρώματα από όσα έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια.»

Αν και δεν αποκάλυψε συγκεκριμένους αριθμούς και διαθεσιμότητες, ωστόσο τόνισε ότι τα πληρώματα μπορούν να «βγάλουν» αποστολές με μέχρι 25 αεροσκάφη την ημέρα. Με αναγωγή σε μηνιαία δραστηριότητα, πρόκειται για περισσότερες αποστολές από ό,τι έγιναν τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια».

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι στην αεροπορική βάση Ellsworth της Νότιας Ντακότα, σηκώθηκαν 100 φορές αεροσκάφη μέσα στον Μάρτιο, γεγονός που σ’ αυτήν την βάση δεν είχε συμβεί σε έναν μήνα για αρκετά χρόνια.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια, οι διαθεσιμότητες των Β-1Β ήταν σκάνδαλο, αφού είχαν αναφερθεί μέχρι και μόλις 6 επιχειρησιακά αεροσκάφη!

Μόνο το 10% των B-1B θεωρείται ικανό για επιχειρήσεις!

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com