3.1 δισεκατομμύρια δολάρια για πυραύλους Harpoon και SLAM για το Ναυτικό των ΗΠΑ

0
21

Μοιραστείτε το άρθρο

Συμβόλαιο ύψους 3.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανέθεσε στην Boeing το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ για την κατασκευή αντιπλοϊκών πυραύλων Harpoon και μακράς ακτίνας πυραύλων Cruise τύπου SLAM ER.

Ξανά στο προσκήνιο οι UGM-84 Sub-Harpoon στο αμερικανικό Ναυτικό; Η θέση του ΠΝ

Από το ποσό αυτό τα 2.6 δις αφορούν νέα παραγγελία και τα υπόλοιπα αφορούν παλιότερη παραγγελία. Το σημαντικό είναι πως το αμερικανικό ναυτικό επενδύει σε δύο δοκιμασμένα και αξιόπιστα όπλα για την ενίσχυση της προβολής ισχύος των πλοίων και αεροσκαφών του, παρά το γεγονός ότι “τρέχουν” αυτή τη στιγμή προγράμματα για την αντικατάστασή τους. Οι αλλαγές δεν γίνονται σε μια νύχτα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ναυτικό είναι άμεσες και μεγάλες.

Σύμφωνα με την Boeing, που αναλαμβάνει το μεγα-συμβόλαιο των 3 δις, η παραγγελία θα επεκτείνει την παραγωγή των Harpoon ως το 2026 και θα επιτρέψει την επανέναρξη παραγωγής των SLAM-ER που είχε σταματήσει από το 2008.

Η Raytheon θέλει να «εξαφανίσει» τον Harpoon!

Τον Οκτώβριο του 2019, η Boeing κατασκεύασε μια καινούρια μονάδα παραγωγής έκτασης 3,250 τετρ. μέτρων για να υποστηρίξει την κατασκευή της νέας παραγγελίας. Η κατασκευή της νέας μονάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το 2021.

Ο πύραυλος Harpoon σχεδιάστηκε από την McDonnell Douglas, πλέον μέλος του ομίλου Boeing, στη δεκαετία του 1960. Είναι ένας πύραυλος εναντίον πλοίων ικανός να εκτοξευτεί από πλοία επιφανείας, υποβρύχια, αεροσκάφη και οχήματα ξηράς. Η έκδοση SLAM προορίζεται για την καταστροφή στόχων εδάφους ( Standoff Land Attack Missile ).

Ξεκινά η παραγωγή των πρώτων αντιπλοϊκών πυραύλων NSM για το ναυτικό των ΗΠΑ

Στη νεώτερη έκδοση Block II ο πύραυλος Harpoon έχει την ικανότητα πλήγματος θαλασσίων στόχων και στόχων εδάφους, σε αποστάσεις πέραν του ορίζοντος με αυτόνομη καθοδήγηση ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com