4.569 μεταχειρισμένα οχήματα MRAP για τα ΗΑΕ, «έλεγχος τιμών»

0
43

(Photo by 1st Lt. Joseph Krebsbach/U.S. Army)

Μοιραστείτε το άρθρο

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει εγκρίνει την πιθανή πώληση έως 4.569 μεταχειρισμένων οχημάτων MRAP από τα αμερικανικά πλεονάσματα για τα ΗΑΕ, με εκτιμώμενο κόστος $556 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με την ειδοποίηση της DSCA προς το Κογκρέσο, πρόκειται για την εξέλιξη παλαιότερου αιτήματος των ΗΑΕ, που έγινε το 2014 μέσω του προγράμματος EDA και περιλαμβάνει στρατιωτικά οχήματα MaxxPro Long Wheel Base (LWB), MaxxPro Recovery Vehicle (MRV), MaxxPro Dash, MaxxPro Plus, Caiman Plus, MATV κ.ά. Τα ΗΑΕ θα χρησιμοποιήσουν τα οχήματα για την προστασία εγκαταστάσεων και για τη διεξαγωγή ανθρωπιστικών επιχειρήσεων.

Τα οχήματα MRAP (Mine Resistant – Ambush Protected) είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία σε πλήρωμα και επιβαίνοντες στρατιώτες από την έκρηξη ναρκών ή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. Τα οχήματα MRAP γνώρισαν ιδιαίτερη ζήτηση κατά τη διάρκεια της αμερικανικής κατοχής του Ιράκ, αλλά τέτοια οχήματα δεν χρησιμοποιούνται σήμερα αρκετά από τις ΗΠΑ, έτσι, προσφέρονται σε άλλες χώρες.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com