40,000 νέα τυφέκια ΑΚ-12 για τις Ρωσικές Δυνάμεις μέσα στο 2020

0
23

Μοιραστείτε το άρθρο

Οι μονάδες πεζικού και αναγνώρισης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζουν να παραλαμβάνουν τυφέκια της σειράς AK 12, όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης σε ανακοίνωσή του στις 3 Απριλίου.

Μέσα στο 2020 μονάδες συνδυασμένων όπλων της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και μονάδες ειδικών δυνάμεων της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας παρέλαβαν όπλα του τύπου προς αντικατάσταση των ΑΚ-74Μ. “Το τυφέκιο ΑΚ-12 είναι ένα όπλο χειρός των 5.45mm για τον μέσο στρατιώτη που υπηρετεί στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις”, αναφέρει ανακοίνωση του Ρωσικού υπουργείου Αμύνης. “Κάποιες σχεδιαστικές λύσεις έχουν ενσωματωθεί για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο μαχητικό αποτέλεσμα, γρήγορη αντίδραση, ακρίβεια και πυκνότητα στην εκπομπή πυρών”, πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Η σειρά ΑΚ-12 προέρχεται από το γνωστό σχεδιαστικό γραφείο Kalashnikov το οποίο το 2016 εισήγαγε το πρωτότυπο ΑΚ-400 από το οποίο προήλθαν δύο εκδόσεις του νέου τυφεκίου: το ΑΚ-12 στο διαμέτρημα των 5.45×39mm και το ΑΚ-15 στο διαμέτρημα των 7.62×39mm. Τα δύο όπλα ολοκλήρωσαν τη σειρά δοκιμών και πιστοποίησής τους μέσα στο 2017 και το 2018 ανακοινώθηκε η επιλογή τους για τον ρωσικό στρατό.


Το τυφέκιο είναι βασικό λειτουργικό στοιχείο του συνόλου εξολλισμού μάχης πεζού στρατιώτη “Ratnik” που αναπτύχθηκε υπό το Ρωσικό Επιτελείο Στρατού για το σύνολο των Ρωσικών Δυνάμεων.

Νέα τυφέκια εφόδου για το Ρωσικό Στρατό

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com