6 Οπλισμένα Μη-Επανδρωμένα Αεροσκάφη παρέλαβε η Σερβία από την Κίνα (φωτογραφίες-βίντεο)

0
10

Μοιραστείτε το άρθρο

Σε επίσημη τελετή, παρουσία του προέδρου της χώρας, κ. Αλεξάντρ Βούτσιτς, πραγματοποιήθηκε στη Σερβία η τελετή παραλαβής των πρώτων Μη-Επανδρωμένων Αεροσκαφών CH-92A και του συναφούς εξοπλισμού τους από την Κίνα.

Η Σερβία εντατικοποιεί τη συνεργασία με την Κίνα στα drones

Το CH-92A είναι ένα Μέσου Ύψους-Μακράς Ακτίνας Δράσης (MALE) Μη-Επανδρωμένο Αεροσκάφος με διπλό ρόλο, την παρατήρηση και αναγνώριση εχθρικών θέσεων και τη μεταφορά και χρήση βομβών και άλλων πυρομαχικών για την καταστροφή τους. Η ανάπτυξη και κατασκευή των συγκεκριμένων ΜΕΑ έγινε από την Αεροδιαστημική Ακαδημία Αεροδυναμικής της Κίνας ( China Aerospace Science and Technology Corporation – CASC), γνωστή στην Κίνα ως το 701ο Ερευνητικό Ινστιτούτο.

Οι επιδόσεις του CH-92Α φτάνουν τα 250 χλμ. ακτίνα δράσης, πετώντας σε μέγιστο ύψος 5,000 μέτρων και με ταχύτητες κατάτι μικρότερες των 200 χλμ/ώρα. Μπορεί να πραγματοποιήσει έρευνα και αναγνώριση από αέρος, να στοχοθετήσει και να στοχοποιήσει εχθρικές θέσεις, χρησιμοποιώντας κάμερες και συσκευές κατάδειξης λέιζερ καθώς και να εκτελέσει διορθώσεις σε πυρά πυροβολικού. Έχει επίσης την ικανότητα άφεσης ρουκετών και βομβών μικρού διαμετρήματος κατευθυνομένων με λέιζερ.

Η Σερβία ανακοίνωσε πως θα παραλάβει συνολικά 6 αεροσκάφη και τα όργανα και οχήματα για τον έλεγχο και υποστήριξή τους.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com