93.2 εκ. δολάρια στην ASELSAN για την παραγωγή νέων αντιαρματικών συστημάτων

0
4

Μοιραστείτε το άρθρο

Συμβόλαιο με μη κατονομαζόμενο πελάτη του εξωτερικού υπέγραψε η τουρκική αμυντική βιομηχανία ASELSAN A.Ş με σκοπό να κατασκευάσει συστήματα διοίκησης και ελέγχου, αντιαρματικούς πυραύλους και εκτοξευτές και συστήματα ανίχνευσης εχθρικών πυρών.

Η τουρκική εταιρεία ανακοίνωσε πως το συνολικό ύψος του συμβολαίου ανέρχεται σε 93.2 εκατομμύρια δολάρια αλλά δεν αποκάλυψε ούτε την ταυτότητα ούτε την προέλευση της χώρας που προέρχεται από το διεθνές πελατολόγιο της εταιρείας.

Η Aselsan αναφέρει επιδόσεις ρεκόρ για το 2019

Στις εικόνες που συνοδεύουν την ανακοίνωση εμφανίζεται το αντιαρματικό σύστημα SERDAR, ένας τηλεχειριζόμενος σταθμός οπλισμού ανάπτυξης ASELSAN με δύο αντιαρματικούς πυραύλους, συστήματα ανίχνευσης και κατεύθυνσης και ατρακτίδια πολυβόλων για άμυνα. Το σύστημα μπορεί να τοποθετηθεί σε ελαφράς και μεσαίας κατηγορίας οχήματα και έχει ήδη εξαχθεί στο Κατάρ.

Κάποιες πηγές, ωστόσο, αναφέρουν πως ο «μη κατονομαζόμενος» πελάτης μπορεί να είναι το Αζερμπαϊτζάν ή ακόμα και η Ουκρανία. Και οι δύο χώρες έχουν πρόσφατα πραγματοποιήσει επαφές σε πολιτικό, τεχνικό και στρατιωτικό επίπεδο με την Τουρκία. Οι παραδόσεις αναμένονται μέσα στο 2020-2021.

Φωτογραφία: Aselsan

Ο σταθμός SERDAR αναπτύχθηκε από κοινού μεταξύ ASELSAN και των ουκρανικών εταιρειών του ομίλου Ukroboronprom, του Σχεδιαστικού Γραφείου Luch και της SpetsTechnoExport, με το πρώτο να αναπτύσσει τον αντιαρματικό πύραυλο SKIF και την δεύτερη να τον κατασκευάζει. Η τουρκική εταιρεία ανέπτυξε τον φορέα, το σύστημα κίνησης και σταθεροποίησης, το σύστημα ελέγχου πυρός και τα συστήματα εντοπισμού και κατεύθυνσης του βλήματος.

Ο πύραυλος SKIF ή RK-2Επιπλέον, διατίθεται και ένα πολυβόλο των 12.7mm και ακόμα ένα των 7.62mm για άμυνα. Ο σταθμός SERDAR μπορεί ακόμα να τροποποιηθεί για τη βολή πυραύλων RK-2M των 152mm με αυξημένο βεληνεκές 5.5 χλμ.S είναι διαμετρήματος 130mm, έχει βεληνεκές 5 χλμ. και μπορεί να διατρήσει 800mm συμπαγούς θώρακα.

Aselsan και Roketsan υπέγραψαν συμφωνία για τον ανιχνευτή IR του Κ/Β OMTAS

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com